Otsid cateringi ?

by Susan Scott / 03 mai 2016 / No Comments

Kui hakata juba tegema korralikku pidu siis sa vajad kindlasti super korraldus ning ilus toidulaud. Siit tulevad mõned nipid kuidas korraldada endale hea peoruum. Õnneks meil Eestis on palju ilusaid kohti kus on võimalik oma pidu korraldada, olgu selleks siis mõis, talu või rahvamaja. Ilmselgelt tähtsaim küsimus on alati see kui palju pidu maksma võib minna ning siis mis stiilis õhtu tuleb. Tallinna lähistel on sellised toredad peokohad nagu Saku mõis, Saue mõis, silmale ilumeelt pakkuv Sausti mõis, Maardu mõis.

Õnneks on olemas palju kohti mis pakuvad palju lisateenuseid,sest ka tervislik toitumine on tähtis,  niiviisi ei pea klient muretsema muusika, õhtujuhi, ja cateringi pärast.

Kes soovib ehtsat maapidu, siis äärmiselt tore koht on Mustjõe kõrtsitalu, kus aiaväravas valvavad kaks suurt sõpra – suur metssiga koos tigeda hanega. Nende omavaheline kooslus on väga nauditav. Samas on kohapealne äärmiselt tore ja sõbralik pererahvas kogu kompleksi selliselt välja kujundanud, et seal saab pidada nii toreda pulma kui ka firma suvepäevad. Paljud peokohad pakuvad ise catering’i teenust.

Kui aga see tuleb endal tellida, siis siinkohal mõned näpunäited. Ja sellisel juhul jõutakse alati küsimusteni, kuidas, kus ja kellega.

Võimalusi on mitu:

• Kasutades ürituse läbiviimiseks restorani, garanteerib peokoht ka toitlustuse.
• Kasutades ürituse läbiviimise paigana hotellide konverentsikeskusi, saab tavaliselt kasutada ka viimaste toitlustusvõimalusi.

Selline olukord tekitab kindlasti küsimärke, et mida teha siis kui toitlustus on sootuks olematu ? Mõni soovib ise hakkama saada kuigi odavam võib isegi olla söögi tellimine mõnest firmast, sest sellega:

• säästate enda närvikulu

garanteerite 100% õnnestunud ürituse.

Nagu paljudes valdkondades on ka cateringi ettevõtteid küllaltki palju ja seoses sellega tekib ikka küsimusi , et kelle käest peaks tellima ja kellega leping sõlmitakse. Kui on olemas varasemaid positiivseid kogemusi, siis on tõenäoliselt otsustamine kerge! Kui aga kogemus puudub või tahetakse kogeda koostööd mõne uue teenusepakkujaga, soovitame erinevatelt cateringi firmadelt küsida pakkumised. On olemas ka kodulehti teenusepakkujatel mis muudab asja palju lihtsamaks. Igal firmal on kindlasti oma käekäik ning vahetevahel neid vahetades saame tunda mida tähendab sõna “vaheldus”. Tingimusel kui teie peokaaslased on alati samad siis soovitaks vaadata endale valmis mitu cateringi ettevõtet kes toovad vaheldust. Kokad ning inimeste teenindajad on kindlasti ühe korraliku cateringi ettevõtte põhitrump või kallis vara. Seetõttu, kui vähegi võimalik, organiseerige külaskäik kööki. Köök annab parima ettekujutise firmast, kellega olete või tahate olla koostööpartner. Uurides ettevõtteid siis valige esmalt selline mis oleks nii sisult kui ka hinnalt sobivamad. Kindlasti tasub ka kohtuda pakkumise teinud firmade projektijuhitidega peo-ürituse toimumiskohas, sest see annab hea ülevaate, kas arusaamad on ühed nii kliendil kui ka teenindajal ning paljudel kohtumistel tekivad uued mõtted ja plaanid, mis mõnikord võivad olla vastupidised algsetele. Peale ärikohtumist on firmal võimalik teha juba lõplik hinnapakkumine, mis võiks olla ilusti valiku aluseks. Suuremate tellimuste korral võib tellida degustatsioonilaua. Kõik see ei ole hädavajalik, kuid sellised toimingud hõlbustavad partneri valikut ürituste toitlustuse korraldamisel. Kui näitate, et teil on tuline soov saada vaid parimat ega lepi vähesemaga, seda kindlamalt sinusse suhtutakse.  Peale pakkumise allkirjastamist on cateringi firmal vastutus teha toitlustamise pool laitmatuks kogemuseks peolistele. Kui juba kõik koos laua taha istuda siis peab olema ka hea toit mida maitsta, jäta see kõik cateringi firma hoolde.

About the author: